Wanneer volwassenen een kind
de ruimte geven wordt eigenwijsheid: eigen wijsheid.

Door kindertherapie komt een kind tot inzicht, expressie, oplossingen en nieuw gedrag. 

Even voorstellen

Mijn naam is Lieke van der Voort. Na jarenlang als advocaat en bedrijfsjurist in het internationale bedrijfsleven te hebben gewerkt ben ik nu gediplomeerd kinder- en jongerentherapeut en psycholoog in opleiding. Mijn overstap maakte ik nadat ik als moeder van drie kinderen mijn passie vond: ik vind het geweldig om kinderen te begeleiden bij het ontdekken van hun eigen kracht. Als het wat minder goed gaat met een kind is die kracht de belangrijkste hulpbron voor het omgaan met een klacht of het oplossen daarvan. Zodat het kind weer kind kan zijn en plezier kan hebben. Zodat de jongere weer vanzelf verder kan. Ik zet me nu daarom graag in om kinderen en jongeren te helpen op momenten dat het niet zo lekker loopt in hun leven. En om ouders te begeleiden bij het veranderingsproces van hun kind. Mijn inspiratie vind ik in de authenticiteit van kinderen en jongeren, en hoe zij zich verhouden tot de wereld om hen heen.

Kernwoorden bij mijn werkwijze binnen Child Matters zijn: betrokken, praktisch, creatief, kwaliteit, oplossingsgericht. En niet te vergeten: humor en plezier!

Om optimaal als therapeut te kunnen functioneren en de kwaliteit van mijn werk te handhaven neem ik deel aan supervisie en intervisie. Ook volg ik regelmatig nascholingscursussen (onder meer over angststoornissen bij kinderen, kind en depressie, het analyseren van kindertekeningen, mindfulness, systemisch werken, hooggevoeligheid en het aanpakken van pesten). Zo blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten.

Missie

Mijn missie is om kinderen en jongeren zich (weer) bewust te laten worden van hun eigen kracht. Ik reik kinderen hiervoor handvatten aan waardoor ze hun eigen mogelijkheden kunnen ontdekken en hun zelfredzaamheid vergroten. Zo kunnen de eigen kwaliteiten en talenten van het kind als hulpbron worden ingezet om lastige situaties het hoofd te bieden. 

Vergoeding

Afhankelijk van uw polis worden de kosten voor kinder-therapie geheel of gedeeltelijk vergoed door diverse ziektekostenverzekeraars. Zie voor een overzicht van deze verzekeraars de website van beroepsvereniging VIT : www.vit-therapeuten.nl 

Bij navraag over vergoeding door uw verzekeraar is belangrijk te vermelden dat ik ben aangesloten bij  beroepsvereniging VIT en koepelorganisatie RBCZ. Ook ben ik SKJ-geregistreerd. Bij veel verzekeraars valt mijn behandeling onder 'alternatieve zorg' of 'psychosociale zorg'. 

Ik heb een contract voor vergoede jeugdhulp gesloten met de gemeente Amsterdam en diverse gemeentes rondom Amsterdam, waaronder onder meer Amstelveen, Aalsmeer en Ouderkerk aan de Amstel. Geïnteresseerd of uw kind hiervoor in aanmerking komt? Ik informeer u hierover graag verder via mail of telefoon!

Huidige wachttijd:  6-7 weken

Mijn praktijk

Adres van de praktijk:

Amstelveen: Max Havelaarlaan 313

Ouderkerk aan de Amstel: Rondehoep Oost 23A

Kwaliteit

Mocht u onverhoopt ontevreden zijn dan hoor ik dat natuurlijk het liefst graag van u zelf en hoop ik dat in een gesprek met u te kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit, dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris die u kan bijstaan. Dit is onderdeel van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). U kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging, de VIT (www.vit-therapeuten.nl). In navolging van de Wkkgz ben ik aangesloten bij een geschilleninstantie, de SCAG (www.scag.nl). Ook ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en val ik onder tuchtrecht.
 

info@childmatters.nl - tel. 06 51 320 390
Rondehoep Oost 23A - 1191 KC Ouderkerk aan de Amstel
Max Havelaarlaan 313 - Amstelveen